KEDVENC KÖNYVEMBŐL

A lenti írás, Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel c. könyvsorozatának összefoglaló esszenciája

 

1000 szó, amely megváltoztatja a világot

2015. március 4., 1:14

 

A következő kb. 1000 szó, ha befogadjuk és általa cselekszünk, jobbá tehet mindent a Földön egy generáció alatt.

 • Azt hiszed, hogy más emberek tartanak téged félelemben, pedig igazából a saját hiedelmeid teszik ezt veled. A tapasztalatod önmagadról és a világról drámaian megváltozik, ha egészében befogadod a Békéhez vezető Öt Lépést:
  1. Engedd meg magadnak a beismerést, hogy az Istenről és az Életről alkotott korábbi hiedelmeid már nem működnek.
  2. Vizsgáld meg a lehetőséget, hogy van valami, amit nem értettél meg teljesen Istenről és az Életről, s hogy ennek a megértése mindent megváltoztatna.
  3. Jelentsd ki, hogy be akarod fogadni az Istenről és az Életről szóló, most érkező új megértéseket, amely megértések új életet teremthetnek ezen a bolygón.
  4. Bátran vizsgáld meg ezeket az új megértéseket, s ha összhangban vannak a saját belső igazságoddal és tudásoddal, tágítsd ki a hitrendszeredet és építsd be őket.
  5. Életed a legnagyszerűbb eszméid kinyilvánítása legyen, ne a megtagadásuk.

 

Itt van néhány Új Megértés, amit érdemes megfontolnod

 • Mindannyian Egyek vagyunk. Minden dolog Egy. Csak Egyetlen Dolog van, és minden dolog annak az Egy Létezőnek a része. Ez azt jelenti, hogy te Isteni vagy. Nem a tested, az elméd vagy a lelked vagy. Ennek a háromnak az egyesülése vagy, mely a Teljességedet foglalja magába. Te az Isteni kifejeződése vagy a Földön.
 • Mindenből van elegendő. Szükségtelen versenyezni, főleg harcolni a javakért. Csak meg kell osztani azokat egymással.
 • Nincs semmi, amit tenned kell. Sok mindent meg fogsz tenni, de semmit sem kötelező. A mi Istenünk egy szerető Isten, akinek nincs szüksége semmire, nem követel semmit, nem parancsol semmit és nem büntet semmit.
 • Isten mindig és mindenkihez szól. A kérdés nem az, hogy kihez szól Isten. A kérdés az, hogy ki figyel oda.
 • Nem létezik abszolút Helyes és Helytelen, csak olyan van Ami Működik és Ami Nem Működik, attól függően, hogy mit próbálsz elérni. Az emberiség legnagyobb kihívása, hogy egyetértsen abban, hogy mit próbálunk elérni, egyenként és mint faj.
 • Az Élet leglátványosabb felszólítása, hogy az emberi tudat átváltozzon az Áldozat-Gazember és Enyém-Tied mentalitásról Győztes-Győztes és Mienk-Mienk mentalitásra. Ez teljesülni is fog, amint megértjük a valós kapcsolatunkat egymással és Istennel.
 • Senki sem cselekszik helytelenül, mindent a saját világképének megfelelően tesz. Ez egy nagyon erőteljes meglátás, ami végre azonosítja a megoldást az emberiség kegyetlen önpusztító viselkedésére: Meg kell változtatni azokat a hiedelmeket, melyek az emberek világról alkotott képét formálják, és így el fog tűnni a gyűlölet, a harag és az erőszak.
 • Nincs pokol, és nem létezik örök kárhozat.
 • Halál nem létezik. Amit „halálnak” nevezel, az csupán az újra-azonosulásunk folyamata.
 • Szeretet minden, ami van.
 • Te vagy a saját valóságod megteremtője, s a Teremtés Három Eszközének használatával teremtesz, ami a Szó, a Gondolat és a Tett.
 • Az életed nem rólad szól. Mindazokról szól, akiknek az életét megérinted, és arról, ahogy megérinted.
 • Az Életed célja, hogy újjáteremtsd magad a legfenségesebb látomásod következő legnagyszerűbb változatában, amit valaha gondoltál arról Aki Vagy.
 • Abban a pillanatban, hogy kijelentesz valamit, minden ami különbözik tőle, megjelenik a térben. Ez az Ellentétek Törvénye hozza létre azt az Összefüggés Mezőt, amiben megtapasztalható az, amit ki akarsz fejezni. Ennek a megértése teszi lehetővé, hogy pozitívan reagálj az élet legnagyobb kihívásaira.
 • Minden igazság szubjektív. Ezen a rendszeren belül az Igazmondásnak Öt Szintje van: Mondd az igazságodat magadnak magadról. Mondd az igazságodat magadnak a másikról. Mondd az igazságodat magadról a másiknak. Mondd az igazságodat a másikról a másiknak; Mondd az igazságodat mindenkinek mindenről.
 • Az Emberek Tíz Illúziója: Létezik Szükség, Létezik Kudarc, Létezik Elkülönülés, Létezik Hiány, Létezik Követelmény, Létezik Ítélkezés, Létezik Kárhozat, Létezik Feltételesség, Létezik Felsőbbrendűség, Létezik Tudatlanság.
 • A Holisztikus Élet Három Központi Eszméje: Őszinteség, Tudatosság, Felelősség.Élj ezen elvek szerint, és a küzdelem eltűnik az életedből.
 • Az élet a Lenni-Tenni-Birtokolni paradigma mentén működik. Sokan ezt épp ellenkezőleg gondolják. Azt képzelik, hogy először „birtokolni” kell valamit ahhoz, hogy „tenni” tudjanak valamit azért, hogy olyanok legyenek amilyenek „lenni” szeretnének. Ennek a szemléletnek a megfordítása a leggyorsabb út annak a megtapasztalásához, hogy hatalmad van az életed felett.
 • A Tudatosságnak Három Szintje van: Remény, Hit és Tudás. A harmadik szint teremti meg a belső békét.
 • Öt Tévhit létezik Istennel kapcsolatban, melyek válságot, erőszakot, öldöklést és háborút szülnek. Az első képzet, hogy Istennek szüksége van valamire. A második képzet, hogy Isten kudarcot vallhat annak megszerzésében, amire Istennek szüksége van. A harmadik képzet, hogy Isten különválasztott téged Istentől, mert nem adtad meg Istennek, amire Istennek szüksége van. A negyedik képzet, hogy Istennek még mindig kell az amire Istennek szüksége van és olyan nagyon kell neki, hogy Isten most tőled várja el, az elkülönült helyzetedből, hogy megadd azt Istennek. Az ötödik képzet, hogy Isten elpusztít téged, ha nem felelsz meg Isten elvárásainak.
 • Van Öt tévhit az Életről is, melyek ugyanúgy válságot, erőszakot, öldöklést és háborút szülnek. Az első képzet, hogy az emberi lények különállóak egymástól. A második képzet, hogy nincs elég abból, amire az emberi lényeknek szükségük van ahhoz, hogy boldogok legyenek. A harmadik képzet, hogy annak a megszerzéséhez amiből nincs elég, az emberi lényeknek versenyezniük kell egymással. A negyedik képzet, hogy egyes emberi lények jobbak, mint más emberi lények. Az ötödik képzet, hogy helyénvaló ha a tévhitekből adódó komoly nézeteltéréseik megoldásaként az emberi lények legyilkolják egymást.
 • Egy Új Evangélium meggyógyíthat minden haragot a Földön. Mi mind egyek vagyunk. A mi utunk nem jobb út, a mi utunk csupán egy másik út.

============================================

Ezt a dokumentumot az Emberiség Csoport egy tagja vagy eszméivel szimpatizáló szeretettel helyezte el itt az Evolúciós Forradalom elnevezésű spirituális megmozdulás keretében. Ezek a szavak Neale Donald Walsch Beszélgetések Istennel című könyvsorozatában foglalt üzeneteinek összegzése, melyek a spirituális alapjait képezik az Emberiség Csoport globális munkájának. Ez egy felhívás az élettől, hogy csatlakozz azon ezrekhez világszerte, akik épp az evolúciós forradalom előmozdításán dolgoznak. A pillanat az egész emberiségért kiált. Nem mehetünk tovább azon az úton amin haladunk. Talán nem értesz egyet minden fenti állítással, de egyet tudsz-e érteni azzal, hogy legalább el kell kezdenünk egy új párbeszédet, néhány forradalmi eszme segítségével arról, hogy hogyan vessünk véget az emberiség világméretű működési zavarainak? Vagy azt hiszed tovább léphetünk ha továbbra is a múltban alkotott, az Istenről és az Életről szóló eszméinkbe kapaszkodunk? Ha az előbbi csoportba tartozol, kérlek emlékezz erre a weboldalra és látogasd meg minél hamarabb: www.EvolutionRevolution.net

www.EmberisegCsoport.hu